Egyéb kategória bejegyzései

Szolnok

Szolnok, megyei jogú város, Jász – Nagykun – Szolnok megye székhelye. Gazdasági, kulturális központ, hazánk 10. legnagyobb városa. A Tisza partján, a Tisza – Zagyva torkolat háromszögében fekszik, a folyó egyik legfontosabb átkelőjénél.

Bár a történelem során jó pár alkalommal pusztult el a város, így kevés műemlékkel büszkélkedhet, a múlt vigyázott örökségei, a mai modern város, a két folyó és a Holt – Tisza menti üdülőövezet miatt érdemes ellátogatnotok Szolnokra, az Alföld szívébe – írja a Hovamenjek.hu utazási portál.

Szolnok

A Zagyva csendes zugában, idilli környezetben található a Művésztelep, mely Magyarország legrégibb ilyen jellegű telepe. August Petenkofer osztrák tiszt és festőművész mintegy három évtizeden keresztül élt és alkotott a városban. Hatására több művész is Szolnokra költözött, életre hívva a Művésztelepet. Szomszédságában áll a Damjanich – szobor, mely a méltán híres Szolnoki csata márvány emlékműve. A némileg távolabb álló Vártemplomban gyakoriak a komolyzenei előadások és koncertek. Folytatás